Sega, fina dag...


Jag har styrt upp hemmet! Doftar såpa citron och mjukmedel från tvätten, min drog!

Pd är på banken o fixar det sista innan tillträdes dagen, 22/12. Jag stanner hemma o håller styp på barnen o hemmet, som på medeltiden, typ.

Festligare än så blir det inte just nu!


Ett år sen...

Tänkte visa en bild som är tagen för exakt ett år sedan.... Vårat första hus som vi slet med livet som insats!
Många minnen från huset, även om vi bara bodde där 1 ett år. Ett väldigt händelserikt år!

MEN nu är vi påväg dit vi vill, inte det vi köp nu.. Men huset efter det här kanske! Men är man född utan sked i gapet får man ta livet i etapper.

The hard way...


Södra Kopparmoravägen 27! 37 mil rak in i skogen. Våran oas...

packade tomtar

Nu så, påskrivet och klart! Liiiite ångest måste jag erkänna.. Lämna värmdö??!! Och Tina!! Hur ska jag nu klara mig? Bortsett från mina barn och min sambo som somnar kl 20 är ju hon hoch hennes brudar mitt liv. Får helt enkelt packa in oss i bilen flera gånger i veckan. Eller så frå hon sätta sig på tåget, Stella kommer iaf älska det, att åka tåg alltså.
Så Tina var inte orolig, oss blir ni inte av med!!

Imorgon är det fredag för den som missat. Världens bästa fredag oxå. Pd går på semester tom en bit in i januari. LOVLEY! Jag får sellis och vi kan göra massa skoj saker! Hoppas snön ligger kvar, då ska vi ha pulka race!

Jul ska vi ju fira oxå. Det blir stört najs, första som Adrian kommer förstå sig på..  Undrar om han blir rätt för tomten?
Det blir nog Magnus som får köpa tidnninegn iår! Pappa suger på att tomta. Sist han gjorde det slog han på ändan utanför huset. Fick åka ambulans till sös iklädd tomte utrustning, tjock mage, röda kinder, småpackad med en Columfraktur. 1 års sjukskrivning senare och en höft av titan lovar han släkten att aldrig mer agera tomte! Skönt tycker vi alla.

Nu ska jag kika på nackas utbud på dagisplatser!

Natti!




Livet på en pinne (med bebi kräks på armen)

Full gas sedan kl 01 i natt. Thea hade stora planer för oss då....
Nu ska jag snygga till mig och barnen för att åka till mäklaren i saltsjöbaaaaden. Dags att skriva pappar på nya hemmet.

Kan inte låta bli att vara lika förvånad som alla andra över all denna snö! Motorvägen är tydligen avstängd, säkert vidrigt ute på vägarna. Ska åka taxi till mäklaren, det är service det! Känner redan nu hur mycket flsachigare mitt liv kommer bli som saltis bo!
Körde hem från nacka igår kväll. Ser ju så jäkla illa. Spännde mig så mycket att jag hade ont i ryggen och var torr i munnen när jag äntligen kom hem, 45 min senare..

nåväl,  hörs igen!

Underbara morgon!

Fina, underbara Adrian tog sovis imorse. Jag och Thea oxå. 8.45 vaknade han! Det har ALDRIG hänt under hans 1,5 år. Hoppas det fortsätter. Locka med nått fint kanske?
Nu ska vi fajtas i hallen med ytterkläderna, vantarna e bäst;) Undrar om stella kan dra Adrian i pulka, eller e det farligt?

I eftermiddag drar jag till sickla med Thea, Adrian får vara hos mormor, det där med shoppning förstår han sig inte på. Han vill bara åt fikat! Gärna morotskaka, främst glasyren kanske....

HA en fin dag!

Nu har vi gjort det!


Vipps så är vi stolta (?) ägare till ett radhus i vidrigt skick. Tiden får utvisa om vi sålt oss till djävulen eller om det blir bra.
Huset ska iaf totalrenoveras, alltså golv till tak, badrum som kök. Allt detta innan 1/2. Med start på fredag. Hela härligheten kommer självklart att dokumentera och hålla er uppdaterade.
Ihelgen bär  det av till kvik, ikea.........  Finns så mycket snyggt att välja mellan..
Fast vi har nog en ganska klar blid om hur det ska se ut. Klart det blir bra!
Finns en person som sitter hemma o gör vågen just nu, det är våran "mäcklare" som slipper sälja om ett år när vi ledsnat o ska flytta igen...

Om man tittar tillbaka på våran resa under 2 år kan man säga att det minst sagt varit innehållsrikt. Vi har; köpt hund, köpt hus, sålt hus, fått barn, köpt lägenhet, fått barn, sålt lägenhet, köp radhus. Pjuuuu dags att slå sig till ro månne?

Nu stänger vi butiken för idag.

Le och andas!


Svärisar och foxy as hell (å)

Pjuu.. nu ligger den ena, dags för den andra..
Svärisarna har just åkt.. Direkt hemkommna från thailand.. ve och fan va frächt det är o va brun! Aldrig på mina 26 år har jag varit såhär blek. Solarium 2-4 gånger i veckan har varit min melodi. Nu e jag genomskinlig. Skulle jag ge mig på brun-utan-sol skulle jag garanterat bli orange, har man NOLL bränna innan funkar det inte med kräm.
ÅÅ tänk er att ligga på plajjan med folie under hakan som morsan i "den där mary" och suga i sig 3 paket gula blend varvat med en rosa paraplydrink...
Tillbaka till verkligheten.
Nu ska jag shapa till mig, lagom till natten. Pd undrade om jag har eller ska ut i backen. Tights o knäsockor va tydligen inte hans grej............



Tights, sockan och brikenschnausare.
Thea kör samm outfit.

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

.... är ju toppen! På sätt o vis.

Vart tog det älskade svenska ordet-LAGOM vägen.

Lika bra o valla laggen, spänna på hunden framför pulkan o ge sig ut!


Ris och ros

Never ending story... Hem frågan alltså.
Allt jag ska köpa blir tydligen så. Måste vara för att jag är så snål.

Dagens ros går alltså till Saltsjöbadsmäklarna för att ddom vänder in o ut på sig för att säljarna ska acceptera och vi ska höja.
Helena, när du läser det här kommer du bli stolt! JAG har lagt 20.000 till! (och hasslat åt mig en städning)
Fortsättning följer.

Dagens ris går till G2 gymnasium som nyttjar vägen utanför mitt sovrum som nån slags test bana för deras trimmade 740! Fan ta dem! snart ligger det en finnig 18 åring i min säng!

Ta vara på dagen! Det ska jag göra nu, i mina tights!

Sjukstuga?

Önskar er go natt från sängen. Thea är snorig o adrian hostar som en besatt. Känner att den här natten kan bli lite hur som hellst. Tur att man e föräldraledig.

Lycka i en box!

Ikväll ska jag med glädje ploppa in mynt för mynt i den nymonterade p-automaten på gästparkeringen. det kommer kosta mig mulltum tom 1 feb,men det är det värt! finns inga mynt ivärlden som kan väga upp att få se lapp...an när h-n förbereder sig för att lappa! ICKE jag tänker ligga steget före o pejja!

Ingen deg, inget kneg.

Blir inget bak idag.. Tina måste fixa med annat. Tur det kanske. Jag skulle behöva tandpetare i ögonen och barnen håller nog på o bli sjuka, iaf Thea, hon hostar och snuvar.
Hösten och vintern är verkligen kanon för förkylningar. 
Snacka om älskvärd man kommer vara på jobbet sen.. vabba 80% av arb. tiden.

Nu ska vi ut med stella. Frågan e om man ska ta med pulkan? Bäst att nyttja de 2 cm som ligger på backen så Adrian får se snö annat än på naturprogram.

Vad ska du göra idag? Oavsett hoppas att det blir bra!

I väntans tider

Express sovit i 40 min. Det är perfekt.
Somnade i vanlig ordning när jag nattade Thea.
Pd kom in o frågade om  jag vill prata med Tina, självklart!
Upp o hoppa för att ta det obligatoriska kvällssnacket. Det handlar om allt mellan himmel och jord, man kan både ha och va utan heter det va? Men vi kan inte va utan det.
Kvällens samtal handlade bla om vart vi ska vara imorgon under pepparkasbaket, vem som har det stökigast hemma, osv. Vi kom fram till att det blir den gamla klassikern; sten sax och påse/klunnsa. Bäst av tre, eller upp till tre- viktigt att man har reglerna klara innan man kör igång!

Min sambo Debit och kredit sitter med penna, papper och miniräknare i högsta hugg! Han spånar på vad våran ev renovering av det fula radhuset kan gå lös på.
Jag hävdar fortfarande på att husvagn är ett bra allternativ!
Imorgon vid lunch får vi svar på om mitt vidrigt låga bud godtas.

Dags att sova! Blev inte många bilder från dagen, glöms lixom bort i all iver...





Adrian tog ett gäng bra bilder från vagnen



Han knäppte en på morsan oxå



Thea, igår kväll.
Hon sov sig igenom hela kista besöket, bortsett från 2 matpauser.

 

Miss i planeringen...

Är jag den enda människan som missat att det är lucia idag? Uch. Illa av mig. Adrian som har fått värsta tomtedräkten o Thea sin pepparkaksdräkt. Nåväl, kommer fler tillfällen, typ midsommar- då är det väldigt klädsamt med juloutfits.

Jag får slicka såren imorgon. Då ska jag, tina o våran förskola baka pepparkakor. Hoppas Adrian godtar min ursäkt!

Tjing tjong staaaan

Vilken dag! Kista galleria med en jädrans massa shopping! Nästan alla julisar e nästan färdig, bara dom svåraste kvar. Barnen skötte sig utmärkt!
Nu är vi storstan, hos min fina bror! Söndags middan hos mamma o pappa gick i stöpet då pappa är knäckt av svinet!
Cityslickers har nog inte barn. Hissen passar perfekt till 2 kassar och inget mer. Nåväl, bära e ju inga problem, sprialtrappa med dubbelvagn. Eller dubbelvagn, det e töntigt- vi kör med två vagnar ist.
Hörs mera ikväll!

Ålder.

Det sägs att ålder är en siffra. Tex 3.

Oavsett om man är 3 eller 43 så förväntas man bemästra vissa saker. 
Både små och stora saker, som att ta på skon på rätt fot, som kan uppfattas vansinnigt enkelt för en 43-åring och nästintill hopplöst för en 3 åring. 
Ibland funderar jag på om man ställer för stora krav på sin omgivning, kanske på sig själv oxå.
Livet sägs ju vara för kort för att inte leva det, men det ska ju oxå till en heldel planering för att en vacker dag lägga sig under jord- klappa sig på bröstet och va nöjd med sin livsinsatts.
Hur gör man då för att man ska va nöjd om en massa år, vilken är siffran då man ska vara nöjd?

Har man otur kan en mindre siffra, typ 1/3 av ett normalsvensson liv hamna i en 4/4 livslängs svenne.
Då har man problem.

Så, sammanfattningsvis. Var dag ovan jord är en gåva, full av möjligheter!

Gonatt!








Barnkulan, forum...

Så.

Hemma efter 6 lärorika timmar ute på byn. Barnkulan var första anhalten, känndes som min sista. Det var vi och 65 andra snoriga barn. Tack o lov var ljudnivån så hög att inte ens mina 2 barn kunder överrösta de andra 63 barnen. Efter sjuhelsickes massa lek och näringsrikmat for vi till forum. Tanken var att fort som satan fixa alla klappar. OJ. 1 (en)  klapp vart inhandlad. Iof köpte jag nyårs blåsan. Vettetusan hur jag ska kunna amma i den. Ska jag dra den upp eller ner? Pd uttryckte sig; " du kommer lägga påsen i klädkammaren, inte prova o sedan plocka fram den 10 min innan  vi ska va borta, bli förbasskad över att den inte sitter som du vill, lägga tillbaka den i påsen och sälja den på loppis om 7 månader" Risken finns.

Nu ska jag sköta mina plikter!

Såå ja kamrater!

hej min fina vän! Hur har ni det i julstöket?

Här e det luuugnt! Pallar inte jaga runt efter det fränaste pepparkakshuset eller bästa julslingan till uteplatsen.
Nej, i år ska vi baaaaara tänka på varandra.. Eller?
Klart jag stressar runt. Iaf på internet. med 2 små barn är möjligheterna minimerade. Shopping erbjuds då pd kommit hem från jobbet, då har affärerena öppet i 2 timmar till. Då ska Thea NUTTA non stop till kl 23.
Så, jag har kommit fram till att nätshopping är MIN grej. Kom som du är lixom.

Hur som. Vad har hänt och inte hänt?
GAnska mycket och inget speciellt. Högst upp på tapeten just nu är hem-frågan. Vi har sålt hemmet och inget nytt har köpts. Vi flyttar den 1/2, så det är ju hel-lugnt!
Vi har ett skitugly radhus på G. Inväntar faktist besked på mitt skambud idag. Pd sitter här röd om kinderna.

Nu ska vi fara till barnkulan o samla på oss magsjuka och andra baciller. sedan blir det forum och sickla för att lätta på lädret! Påtal om nätshoppning. Jag har verkligen köpt många skitdåliga fynd. Förstora overaller, skor som ingen människa kan gå i, plagg som inte passar barn- men e snygga på bild och massa annat. Overall och dubbelvagns-frågan hänger över mig och alla mina kamrater som ständigt får höra "NU har jag hittat den". De som känner mig vet att det inte är slut. Slut blir det den dag jag köper en Nanook overall. Jag ska göra det idag, köpa den alltså!

Hörs sen!


RSS 2.0